« Naar het overzicht

ONZE JUNIORS 1 KAMPIOEN v. BELGIË !


Winst in eigen huis voor de titel "Kampioen v. België"
Een fantastische afsluiter van een topseizoen!

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een sterke verdediging langs beide kanten maakte het moeilijk om tot in de bucket te geraken. Op het einde van het eerste kwart waren het toch de jongens van Lier dat een voorsprong konden uitbouwen, 24-14.


Tijdens het tweede kwart ging het duidelijk te snel voor de jongens van Castors. Guco maakte het ene punt na het andere terwijl Braine amper nog kon scoren. Vooral Van Den Eynde maakte een sterke indruk met 23 punten in de eerste helft.

Lier ging rusten met een comfortabele 50-28 voorsprong.

Ook in de tweede helft gaf de thuisploeg geen cadeaus, ze bleven aan een hoog tempo de ring aanvallen. Castors kreeg geen kans tot terugkomen en moest de rest van de wedstrijd achtervolgen. De jongens van Guco Lier werden in eigen huis kampioen met 94-73.

Top-performers van de wedstrijd waren Van Den Eynde (35 punten, 8 rebounds en 4 assists) en Van Oosterwyck (19 punten, 9 rebounds en 8 assists) voor Lier en Tchatchou (14 punten en 4 rebounds) en Dupont (11 punten, 3 rebounds en 1 assist) voor Braine.