« Naar het overzicht

COVID-maatregelen Guco


Volledige info over sportzaal en cafetaria


Beste Guco-leden,

Dit weekend zijn de eerste wedstrijden opnieuw doorgegaan nadat we in maart de competitie en de trainingen moesten schrappen. Wegens de Covid-19 crisis moeten er echter strikte maatregelen gerespecteerd worden teneinde de risico’s op besmetting tot een minimum te beperken.

Indien er zich toch een besmetting zou voordoen vragen we om zeker zo snel mogelijk onze corona-coördinator op de hoogte te brengen (Dirk Van den Bosch: 0496/99.80.39) zodat de nodige maatregelen kunnen genomen worden.
Gelieve rekening te houden met volgende beperkingen/voorschriften en indien mogelijk deze ook bespreken met de spelers indien zij deze mail niet zelf ontvangen:

1) De kleedkamers zijn nog steeds gesloten. Dit is een beslissing van de stad omwille van het feit dat ze niet kunnen garanderen dat de kleedkamers voldoende ontsmet worden na elk gebruik door een ploeg.
2) Iedereen ouder dan 12 jaar moet een mondmasker dragen vanaf het betreden van de sporthal (dus ook de spelers bij het binnengaan van de zaal). Bij de start van de training en de opwarming en wedstrijd mogen de maskers uiteraard af bij spelers, coaches en scheidsrechters. Gelieve ook de aangeduide markeringen te volgen die aangebracht in de sporthal, zoals onder andere de looprichtingen. De zaal moet worden verlaten via de gang van de kleedkamers. We vermijden ook samenscholingen in de inkomhal van de sporthal.
3) De cafetaria is open. Daar mag het mondmasker af als men aan tafel zit, de op dat moment geldende horeca-regels dienen nageleefd te worden. Bij iedere verplaatsing in de cafetaria moet het masker opgezet worden.
4) De mensen aan de wedstrijdtafel moeten een mondmasker dragen. We vragen ook dat de mensen die een tafelfunctie uitoefenen zoveel mogelijk hun eigen materiaal meebrengen (pen, stylus voor tablet, etc...)
5) Op de tribunes zullen vanaf volgend weekend een aantal plaatsen afgeplakt zijn waar er niet meer mag op gezeten worden, dit omwille van de afstand die altijd moet kunnen gerespecteerd worden tegenover personen die niet in elkaars bubbel zitten. Respecteer dit en ga ook niet zelf te dicht bij andere supporters zitten indien de anderen er eerst zaten.
6) Het is niet meer toegelaten dat twee spelers drinken van dezelfde fles water. Daarom zal Guco geen flessen water ter beschikking stellen. Mogen wij vragen dat de spelers momenteel hun persoonlijke drinkbus meebrengen. We hebben voor alle spelers drinkbussen besteld en deze kunnen dan aan de verschillende kranen gevuld worden met drinkwater. Er komt binnenkort ook een fontein in de gang van de kleedkamers.
7) Ontsmettingsmateriaal zal voorzien worden, we vragen aan iedereen om voor en na elke wedstrijd het gebruikte materiaal mee te helpen ontsmetten. Spelersbank, ballen, wedstrijdtafel, etc...
8) Iedereen vermijdt onnodige fysieke contacten zoals bvb. handshakes. Het is in dat opzicht dus ook geen probleem om de ouders die aan de wedstrijdtafel zitten GEEN hand te geven, dit kan zeker vervangen worden door een duim op te steken of een bedanking uit te spreken voor je het veld opstapt.
9) Omdat er enerzijds een beperking is ingesteld door de Vlaamse Overheid en anderzijds om supportersgroepen zo weinig mogelijk te mengen, zullen we momenteel slechts 12 bezoekende supporters toelaten. De tegenpartij wordt daar via mail van op de hoogte gebracht.
10) Spelers mogen tijdens “dode” momenten zoals de periode tussen 2 quarters of tijdens de rust niet op het terrein of met een bal spelen. Gelieve ook uit de materiaalberging weg te blijven tenzij er iets moet worden uit gehaald of weggeborgen worden.
De andere maatregelen en looprichtingen zijn geafficheerd in de inkomhal en de zaal. Gelieve deze aandachtig te lezen/op te volgen.

We rekenen op jullie medewerking om de Corona regelgeving nauwgezet mee op te volgen. We zullen niet nalaten personen hierop aan te spreken indien we merken dat deze niet voldoende nageleefd worden, maar we rekenen op de medewerking van iedereen om deze afspraken na te leven. We mailen jullie opnieuw zodra we bovenstaande afspraken kunnen versoepelen.

Het GUCO-Bestuur